Udstillinger


Den Permanente udstilling

Museet har fokus på formidling af tiden fra 1950'erne og frem, en tid hvor Nuuk for alvor blev Grønlands hovedstad. Museet er indrettet som stemningsfyldte rum, med genstande som bringer genkendelse og minder frem hos især de lidt ældre besøgende. 
Nuværende udstillinger:


"In My Backyard"

"In My Backyard udforsker, hvordan ti af Nuuks bedste fotografer oplever Grønlands hovedstads urbane skønhed. De ti fotografer fik til opgave kun at bruge området inden for en radius af 300 meter fra deres hjem, og derfor giver det færdige resultat også et personligt indblik i de forskelligartede bydele, som byen udgøres af. 
Fotograferne fik ikke andre instruktioner end kravet om at forblive inden for 300 meter af deres hoveddør. Hver fotograf har fortolket det overordnede tema, som de fandt bedst, og har udvalgt 5 billeder, der skulle repræsentere deres baghave. De har hver formuleret en kort refleksion over deres valg af billeder.  
Billederne er knipset af fem grønlandske fotografer og fem internationale fotografer, der alle har det til fælles, at Nuuk er eller har været deres hjem. Vi opfordrer alle til at gribe denne idé og dokumentere deres egen baghave - at udforske den, og have øje for de detaljer, der gør stedet til en vigtig del af det, du kalder dit hjem. 
Lisa Germany er den kreative drivkraft bag "In My Backyard"-udstillingen.

3. oktober 2021 - 31. januar 2022


"Hans Egede"

 I 2021 er det 300 år siden, at den dansk-norske præst Hans Egede kom til Grønland for at kristne øens befolkning. Syv år efter sin ankomst anlagde han i 1728 kolonien Godthåb og grundlagde dermed det, vi i dag kender som Nuuk. 
I dag deler Egedes eftermæle vandene - huskes han som 'Grønlands apostel' eller repræsenterer han snarere kolonisationen af Grønland? I sommeren 2020 blev statuen af Egede i Nuuk overmalet med rød maling og antikoloniale slagord. Få dage efter fik statuen af Egede i København samme behandling. Kommuneqarfik Sermersooq, som har ansvaret for statuen i Nuuk, afholdt en afstemning om, hvorvidt statuen skulle blive stående eller ej. Her slog et flertal fast, at statuen skulle blive stående og skue ud over Kolonihavnen. Derudover valgte kommunen ikke at markere det ellers planlagte jubilæum for Hans Egedes ankomst til Grønland. Tiden op til 300-års jubilæet gjordet det således tydeligt, at Hans Egede stadig er en kontroversiel figur i dagens Grønland. Udstillingen "Hans Egede" udforsker og udfordrer vores forståelse af manden, der er en uomgængelig del af Grønlands historie. 

Oktober 2021 - 1. januar 2022


Ønsker du at udstille på Lokalmuseet? Ring eller skriv for mere information.